Sörfjärden, vilket sommarparadis!

Sörfjärden har anor från järnåldern. I det rika kulturlandskapet hittar du järnåldersgravar, fornborgar, gruvor, masugn och en gammal bruksmiljö med både herrgård och arbetarbostäder. Fiskeläget kring Gnarpsån är en idyll som måste upplevas. Den två kilometer långa sandstranden är större än flera av Sveriges mest välbesökta stränder. Här finns också små vikar med sandstränder och två naturreservat alldeles inpå knuten. För båtfolket är Sörfjärden en perfekt hamn för utflykter till öar, vikar och sommarrestauranger.

Havsbadet i Sörfjärden är en oupptäckt pärla bland sommarens alla överbefolkade badplatser. Här finns gott om plats för hela familjen. Den två kilometer långa sandstranden är större än flera av Sveriges mest välbesökta stränder. Badet är klassat som EU-bad och är långgrunt och fritt från strömmar.
sorfjarden.se

En Liten Sjökrog
På Klasuddens östra spets ligger restaurangen som gjort en succé och blivit den nya träffpunken i Sörfjärden. Här sitter du nära den karga naturen och njuter du av utsikten och den goda maten. Ett självklart utflyktsmål för tillresande via land och vatten och bekvämt för dig om du vill slippa köksbestyren.

golf
Golf
Sörfjärdens Golfklubb erbjuder en välskött 18-håls skogs- och parkbana med hög standard och mycket god tillgänglighet. Banan öppnar i regel flera veckor tidigare och stänger senare än övriga i närområdet.
Klubben har ett förmånligt samarbete med åtta golfklubbar i närområdet. Ett fullvärdigt medlemskap innebär bland annat fritt spel på Sundsvalls GK och Öjestrand GC samt reducerade greenfeeavgifter på övriga golfbanor. Golfveckan är höjdpunkten på säsongen.
sorfjardensgk.se

tennis

Tennisbanor
Tennisklubben i Sörfjärden erbjuder spel på förstklassig anläggning under hela sommaren. Två grusbanor och en asfaltbana samt bollplank. Klubben har fina tenniskurser och varje sommar spelas Sörfjärdenmästerskapen som samlar stor publik.
sorfjarden.se/tennisklubb

fiske
Fiske
Utmana dig själv i Sörfjärden där Gnarpspån mynnar ut i Bottenhavet och ger ett utmärkt havsöringsvatten. Herrgårdstjärn erbjuder öring, röding och regnbåge. Varje år görs ett flertal utsättningar och tjärnen ligger i ett naturskönt område med flera bryggor som underlättar för flugfiskare.
Fiskekort finns att köpa i golfklubbens reception.
fiskaignarp.n.nu

kulturstig

Sörfjärdens Camping
Bjud in hela släkten! Här finns stugor och plats för husbilar, husvagnar och tält. Nyrenoverat servicehus, minilivs, servering och minigolfbana. Promenadavstånd från Klasudden och närhet till fiske och Trollska skogen.

Kulturstigen
21 minnesplatser med informationstavlor som ger inblick i Sörfjärdens historia. Här får du kunskap om järnbruket, sågverket, hamnen, fisket, jordbruket, herrgården och de gamla bruksgårdarna med mera. En karta över stigen finns i lådor vid resterna av den gamla masugnsruinen samt på torget i Sörfjärden.
nordanstig.se